Aktivnosti

Telekom I Huawei ulaze u zgrade!

Telekom I Huawei ulaze u zgrade!

Na teritoriji grada Kragujevca trenutno je aktuelno postavljanje optičkog kabla po zgradama od strane Huawei Technologies doo kao izvodjača radova, a u ime i za račun Telekom Srbija ad.

Kragujevački kućni savet podržava nove tehnološke procese, ali nikako ne može da podrži predlog ugovora koji pomenute firme nude stanarima tj.njihovim zgradama, odnosno stambenim zajednicama.

Ugovor je sačinjen na štetu stanara i zgrada, pa o tome želimo da obavestimo javnost, kako ne bi došli u situaciju da potpišete ovako štetan ugovor. Ugovor predvidja da se bez bilo kakve nadoknade ulazi u zgradu, postavlja optički kabal, kroz koji će distributer prodavati svoje usluge stanarima. Ne zna se po kojoj ceni će se prodavati paketi, koji obim paketa će biti, ne postoji mogućnsot da se utiče na kvalitet ponude niti cene, stanari se odriču bilo kakvih prava po pitanju revizije ugovora narednih 10 godina, obavezuju se da čuvaju postavljenu opremu, daju saglasnost da promoteri distributera ulaze u zgradu po njihovom nahodjenju i uznemiravaju stanare, odriču se svojine na postavljenoj instalaciji u zgradi i definišu kao nadležni Sud u Beogradu umesto u mestu gde se zgrada nalazi.

Zgrada kao pravno lice ustupa  kompletnu svoju infrastrukturu, a za to ne dobija ništa. Iz pomenute firme pravdaju se visokim troškovima polaganja optičkog kabla. Apsolutno im verujemo da su takvom projektu ’’napravili’’ ogromne troškove i da za stanare nema ništa, ali nas to apsolutno ne zanima i želimo da se jasno definiše naknada za zgradu kao pravno lice. Gospodi iz pomenutih firmi, smo na principu organizacije vašarske prodaje, objasnili kako stoje stvari. Naime, zgrade su kao veliki vašari na kojima oni žele da prodaju svoju robu, što ništa nije sporno, osim da moraju da plate za postavljanje tezge! Što veći vašar i bolja pozicija tezge to veća nadoknada!  Šta tu nije jasno?

POZIVAMO SVE PREDSEDNIKE SKUPŠTINA STANARA U KRAGUJEVCU, UPRAVNIKE, STANARE, DA NE POTPISUJU UGOVORE SA HUAWEI TECHNOLOGIES DOO I TELEKOMOM DOK OD NJIH NE DOBIJU NADOKNADU ZA ZGRADU KAO PRAVNO LICE NA IME POSTAVLJANJA OPTIČKOG KABLA.

Vreme je na našoj strani, njima ’’taksimetar’’ radi u prazno i što pre shvate da je bolje da odobre nadoknadu za zgradu, to će jeftinije proći u Kragujevcu.

Kragujevački kućni savet

Telekom I Huawei ulaze u zgrade!
Telekom I Huawei ulaze u zgrade!
Telekom I Huawei ulaze u zgrade!