Aktivnosti

Prikupljenje potpisa za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece

Prikupljenje potpisa za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece

Širom Srbije počinje prikupljanje potpisa za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece. Sa svih strana stižu pozivi majki koje žele da učestvuju u prikupljanju potpisa, kaže Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, uoči početka ove peticije u više od 40 gradova..

Inicijatori predloga izmene zakona i uvođenja doživotne robije za ubice dece i žena, „Blic“ i Fondacija, 3. maja uručili su predlog Maji Gojković, predsednici Skupštine Srbije, ali Igora Jurića „nereagovanje države još više je podstaklo da ukaže na potrebu da ubice maloletnika treba skloniti s ulica, zbog čega je pokrenuta građanska inicijativa“.

Sakupljanje potpisa počinje u ponedeljak 23. oktobra i trajaće do 29. oktobra. Potpisi će se sakupljati na štandovima i od vrata do vrata svakodnevno od 12 do 18 časova. Broj sakupljenih potpisa biće saopšten u četvrtak 30. oktobra a zatim će biti uručen Skupštini Srbije.

U Kragujevcu će svima koji žele da potpišu peticiju na raspolaganju biti dva štanda – kod Univerziteta (između Pravnog i Ekonomskog fakulteta) i ispred “Balkana”